promosyon evden eve nakliyat web tasarım patent 1η Διεθνής εβδομάδα σπουδών στα: Προηγμένα μοντέλα και εργαλεία για την Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών | Σχεδιασμός, Οργάνωση και Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών

signatureBox

 

 


ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ, ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΝΟΜΩΝ ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΝΑΝΙΚΩΝ
ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ

 

1η Διεθνής εβδομάδα σπουδών στα: Προηγμένα μοντέλα και εργαλεία για την Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών

Τοποθεσία: Ξενοδοχείο SANI Beach , Θεσσαλονίκη / Χαλκιδική, Ελλάδα
Ημερομηνία: 5-9 Σεπτεμβρίου 2005

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Στις 5-9 Σεπτεμβρίου 2005 έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία το 1ο διεθνές Σεμινάριο σπουδών Εξειδίκευσης με θέμα «Προηγμένα Μοντέλα και Εργαλεία για τη Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών». Το σεμινάριο αυτό διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Μεταφορών του Εθνικόυ Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης /Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών στις εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου SANI RESORT στη Χαλκιδική από 5-9 Σεπτεμβρίου 2005 .

Ο στόχος της διεθνούς αυτής εβδομάδας σπουδών του Σεμιναρίου ήταν να καλύψει σε μεγάλο βάθος εύρος τα θέματα δημιουργίας και χρήσης προηγμένης μοντελοποίησης προηγμένων υποδειγμάτων (μοντέλων) της ζήτησης και της προσφοράς, η χρήση των οποίων συνεχώς αυξάνεται τόσο στο Σχεδιασμό όσο και στη Διαχείριση Συστημάτων Μεταφορών και κυκλοφορίας.

Το πρόγραμμα του Σεμιναρίου αποτελείτο από τρία μέρη:

α) Το πρώτο μέρος περιελάμβανε μια σε βάθος μελέτη των διακριτών μοντέλων επιλογής (discrete choice models) και των εφαρμογών τους και προσέφερε στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τα προβλήματα της συλλογής δεδομένων, της διατύπωσης μοντέλων, των ελέγχων και της πρόβλεψης, ώστε να αποκτήσουν σχετική εμπειρία. Έγινε πρακτική εξάσκηση μέσα από εργαστηριακές ασκήσεις σε υπολογιστές που υπήρχαν διαθέσιμοι για κάθε σπουδαστή, και χρήση σύγχρονων λογισμικών στατιστικής ανάλυσης. Ο στόχος ήταν να γίνει δημιουργία και έλεγχος εφαρμόζοντας το ευρέως διαδεδομένο λογισμικό MATLAB για τον υπολογισμό και τον έλεγχο διακριτών μοντέλων επιλογής από με χρήση πραγματικών βάσεων δεδομένων.

β) Το δεύτερο μέρος αφορούσε τα προηγμένα μοντέλα «προσφοράς». Εξετάστηκαν τα Μοντέλα Σταθερής Κατάστασης, τα «μεταβλητού χρόνου» (Time Varying) , Μοντέλα καταμερισμού της Κυκλοφορίας (assignment) καθώς και τα αναλυτικά - προσομοιωτικά μοντέλα καταμερισμού της κυκλοφορίας με έμφαση σε πρακτικές εφαρμογές στη διαχείριση και ανάλυση επιπτώσεων. Οι συμμετέχοντες διδάχθηκαν σχετικά με την προσομοίωση κυκλοφορίας, τα δυναμικά μοντέλα κατανομής κυκλοφορίας (DTA), εκτίμησης προέλευσης-προορισμού και πρόβλεψης για εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο, μοντέλα κυκλοφοριακών ροών, ελέγχου κυκλοφορίας και καθοδήγησης συστημάτων και off-line μεθόδους αξιολόγησης με χρήση των προσομοιωτικών εργαλείων καταμερισμού της κυκλοφορίας VISTA και DYNASMART.

γ) Στο τελευταίο μέρος του προγράμματος έγινε παρουσίαση των συνδυασμένων μοντέλων κατανομής μετακινήσεων στο χώρο , καταμερισμού κατά μέσο και καταμερισμού στο δίκτυο.

Οι διδάσκοντες του σεμιναρίου ήταν διεθνούς φήμης καθηγητές και ερευνητές και ειδικότερα οι:

•  Καθ. David Boyce, Northwestern, ΗΠΑ (Επίτιμος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Illinois στο Σικάγο)
•  Καθ. Laurie Garrow, Georgia Institute of Technology, ΗΠΑ
•  Καθ. Frank Koppelman, Πανεπιστήμιο Northwestern, ΗΠΑ
•  Καθ. Hani Mahmassani, Πανεπιστήμιο Maryland, ΗΠΑ
•  Καθ. Γ.Α. Γιαννόπουλος, Διευθυντής Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών και καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
•  Καθ. Α. Σταθόπουλος, καθηγητής Εθνικόυ Μετσόβιου Πολυτεχνείου , Αθήνα.
•  Καθ. Α. Κ. Ζηλιασκόπουλος, ανώτερος ερευνητής του Ελληνικού Ινστιτούτου Μεταφορών και καθηγητής του Πανεπιστημίου των Πανεπιστημίων Θεσσαλίας και Northwestern, ΗΠΑ

Το Σεμινάριο παρακολούθησαν σαν σπουδαστές, εκπρόσωποι από ελληνικούς οργανισμούς, φορείς και πανεπιστήμια (ΟΑΣΑ Α.Ε., Εγνατία Οδός Α.Ε., Αττικό Μετρό Α.Ε., TREDIT Α.Ε., Ι.ΜΕΤ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο), μεταπτυχιακοί φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης καθώς και εκπρόσωποι από το πανεπιστήμιο Technical University of Madrid .

Μετά την επιτυχία του Σεμιναρίου αυτού, το Ελληνικό Ινστιτούτο Μεταφορών δεσμεύτηκε να το διοργανώνει σε τακτική βάση κάθε δύο χρόνια (με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά). Το επόμενο 2ο Σεμινάριο Εξιδίκευσης Εξειδίκευσης θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2007.

Για περισσότερες πληροφορίες
απευθυνθείτε στην κα Τ. Μοσχόβου (tmosch@certh.gr) και στην κα Ι. Κουκουλούδη (ikouk@certh.gr).

promosyon evden eve nakliyat web tasarım patent